dissabte, 15 de juny del 2013

La població de Salitja acull la presentació de la Ratafia Volcànica


La presentació, que es va fer el passat diumenge, arriba al lloc que la va veure néixer després de recórrer fires com les de Santa Coloma i la de Centelles.

La població de Salitja va presentar la Ratafia Volcànica el passat diumenge, en el marc d’una jornada lúdico- festiva dedicada a aquesta beguda tan arrelada a la nostra comarca. La jornada es va iniciar a les nou del matí amb una caminada per recollir les herbes de la ratafia per l’entorn del volcà de La Crosa. La direcció d’aquesta sortida va anar a càrrec del naturalista vilobinenc Lluís Ball•llosera, expert en el volcà de La Crosa de Sant Dalmai.

Seguidament, es va fer la presentació de la Ratafia Volcànica a l’espai de les Fonts de Salitja, sobreixidor natural d’aquest volcà. En el transcurs de la presentació, que va comptar amb una gran afluència de públic entre el que hi havia una gran representació de l’associacionisme local, es va donar a conèixer els orígens i la tradició ratafiaire d’aquest entorn.

Així, tots els assistents a l’acte de presentació, van poder degustar la ratafia amb acompanyament de Tosquigets, les galetes de pedres volcàniques gentilesa de la pastisseria Noguera de Vilobí.

D’altra banda, els assistents a l’acte que això ho han volgut també han pogut adquirir Anisat dels Raiers, l'altre element bàsic -a part de les nou-, de la Ratafia Volcànica. L'anisat era preparat en garrafes de vidre a punt per fer-lo servir per fer la ratafia.

La jornada s’ha clausurat amb una botifarrada popular per a tot els assistents. Totes aquelles persones que hi ha participat se’ls ha obsequiat amb una reproducció de col•leccionista de l'ampolla de Ratafia Volcànica.

La presentació oficial de la Ratafia Volcànica de Salitja es va fer el passat diumenge 9 de juny a la terra que la va veure néixer després d'un any de degustar-se per les contrades gironines i comarques veïnes. Entre les poblacions que es va presentar hi ha la Festa de la Ratafia de Santa Coloma i la Fira de Ratafia de Centelles.

L’origen de la Ratafia Volcànica

La Ratafia Volcànica, també coneguda com l’Elixir del Volcà de la Crosa, surt del saber fer de molts anys que els Indeps han sabut aprofitar i fer evolucionar la Ratafia Dolça donant-li un punt més fort i lleuger alhora, un punt explosiu que fa que estigui plenament en el ventall de gustos més apreciats avui en dia.

El municipi de Vilobí s’ha convertit en centre de pelegrinatge dels ratafiaires que volen estar a l’última. De fet, al municipi de Vilobí d’Onyar ja hi ha diversos establiments on es pot degustar i adquirir aquesta Ratafia com l’Agrobotiga el Forn, la Pastisseria Noguera, el Pub Mític i el Restaurant La Crosa.

GIRONANOTICIES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada