dilluns, 4 de febrer de 2013

SALITJA ACULL LA 16a EDICIÓ DE LA FIRA DE LA BOTIFARRA DOLÇA

La Nit Gastronòmica va obrir dissabte els actes programats, que van continuar ahir amb una elevada assistència de visitants malgrat el vent


Una de les parades de la Fira de Productes Artesans ahir al matí a Salitja. aniol resclosa

SALITJA | L. QUINTÀ Durant tot el cap de setmana, Salitja ha acollit la 16a edició de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça. Aquest acte ja està plenament consolidat dins l'agenda del municipi selvatà i l'afluència de gent i de parades d'artesania -principalment d'embotits- ho corrobora. Ahir al matí, el delegat del Govern, Eudald Casadesús, també va visitar Salitja i va recórrer les parades situades a la plaça Major acompanyat de l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Olga Guillem, i del president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria.
La 4a Nit gastronòmica de la botifarra dolça i la cuina del dolç i salat que va tenir lloc el dissabte al vespre al pavelló de Sant Dalmai va servir per donar el tret de sortida a l'edició d'enguany.
Si bé les activitats del dissabte van tenir un aire eminentment gastronòmic, ahir Salitja va acollir actes ben diversos: des d'una visita guiada al volcà de la Crosa fins a una exhibició de gossos ensinistrats, passant per una tractorada amb màquines agrícoles, activitats d'animació infantil i la ja consolidada Fira de Productes Artesans.
La part més científica de la fira va anar a càrrec de Jacint Arnau, cap del programa de tecnologia alimentària de l'Institut de Recerca i Tecnologia dels Aliments (IRTA), qui va presentar un treball de recerca sobre innovacions entorn a la botifarra dolça. I és que de fet, amb aquesta fira Salitja, capital de la botifarra dolça, busca promoure la innovació i la creativitat entorn a aquest producte tradicional gironí.
La fira va acabar amb la 13a edició del concurs de coques, canapès o postres de botifarra dolça, tota una tradició dins la mateixa fira.

La botifarra dolça a la cuina
Durant el matí d'ahir, alguns restaurants i associacions de Salitja i Sant Dalmai van donar idees als visitants sobre possibles aplicacions culinàries de la botifarra dolça. Les Cuineres de Salitja, per exemple, van ensenyar a fer creps amb botifarra dolça, el restaurant Les Bòries la van fer servir combinada amb bolets i el Mas Parés la va maridar amb foie gras.

DIARI DE GIRONA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada