dissabte, 9 de febrer de 2013

Més de 2000 persones visiten la XVIa edició de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça de Salitja

El sopar gastronòmic i el concurs de coques són els actes que comptem amb una major afluència de participants.

Més de 2000 persones han visitat la XVI a edició de la Fira Festa de la Botifarra Dolça de Salitja, que s’ha celebrat aquest diumenge a la plaça Major de Salijta, i que ha comptat amb més d’una vintena de parades de productes artesans. Des de primera hora del matí, la plaça Major s’ha convertit en el centre neuràlgic d’aquest esdeveniment que ha congregat, una vegada més visitants de les poblacions veïnes i també de la resta de les comarques gironines. En aquesta ocasió però, la Fira ha comptat amb el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús.


Durant la visita, el delegat ha estat acompanyat de la mateixa alcaldessa, Olga Guillem i la resta l’equip de equip de govern, així com també del president del Consell Comarcal, Robert Fauria, i l’alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, entre altres. Durant el seu recorregut per la Fira, el delegat ha parlat amb els organitzadors de la Fira, amb els firaires i amb representants de les diverses entitats i associacions del municipi de Vilobí.

Fira de productes artesanals, visita guiada a la Crosa i esmorzar de forquilla, entre altres

Durant tot el matí, l’afluència de visitants ha estat similar a la d’edicions anteriors tot i el fort vent que ha afectat les comarques gironines durant aquest diumenge. Al matí, han estat moltes les persones que han participat a la Visita Guiada al Volcà de la Crosa. En el transcurs del matí també s’ha fet l’ofici solemne amb en honor al patró i altres activitats com la presentació la presentació del treball de recerca innovació en la botifarra dolça a càrrec de Jacint Arnau, cap del programa de tecnologia alimentària de l’IRTA, i amb la presentació de l’exposició de pintura: El Racó de l’artista, a càrrec de Gemma Negre.

A la tarda, els actes han continuat a la tarda amb el tradicional Concurs de Coques, Canapès i Postres de Botifarra Dolça, que enguany arribava a la seva 12ena edició. S'hi han presentat dotze participants i les guanyadores han estat: Dolors Xargay, per a la millor presentació; María Viñolas, premi a la originalitat i Elena Rodríguez, per la proposta amb millor sabor. Per últim, l'activitat d'animació infantil de "Fefe" ha posat punt i final a aquesta edició de la Fira Festa de la botifarra dolça.

4a edició de la nit gastronòmica

Enguany, l’acte que va donar el tret de sortida oficial a la Fira va ser la 4a edició de la Nit Gastronòmica, que va comptar amb el concurs de cuina de la botifarra dolça i el tradicional sopar amb tastets oferts pels restaurants col•laboradors i les cuineres de Salitja. Enguany, el convidat és el cuiner Xavi Noguera i la comarca convidada l’Empordà. Com ja és habitual aquest sopar es va celebrar al pavelló de Sant Dalmai. Després del sopar es va fer l’entrega del premi Botifarra Dolça 2013 on la recepta de botifarra dolça amb compota de poma presentada pel restaurant Les Bòries es va endur el primer premi. Aquest concurs vol promoure la recuperació de la tradició, la seva innovació i la creativitat de nous plats de la cuina de la Botifarra Dolça.

GIRONANOTICIES

Cap comentari:

Publica un comentari