diumenge, 12 de febrer de 2012

´Un porc se sentiria orgullós i eufòric, si sabés que després de mort l´endolciran´

Foto: Joan Comalat

ENTREVISTA D'ALBERT SOLER GIRONA

Aquest diumenge se celebra a Salitja la Fira de la Botifarra Dolça, que arriba ja a la quinzena edició. El dia abans, o sigui demà, tindrà lloc la 3a Nit Gastronòmica de la Botifarra Dolça, al pavelló de Sant Dalmai. Carles Figueras és un dels membres de la dolça organització

Serem capaços de fer una entrevista sobre botifarres sense parlar de sexe?
Podria ser que no, perquè tractant-se precisament de botifarra dolça, molta gent ja pensa... en fi.
Intentem-ho. Una botifarra dolça agrada més a les dones o als homes?
Entre les senyores té molt d'èxit. La botifarra dolça o agrada molt o no agrada gens, no hi entén de terme intermedi.
Després de 15 anys de fira encara són capaços d'incloure-hi novetats?
Sempre van sortint coses noves. A banda d'activitats innovadores, sempre s'hi presenten noves receptes i noves combinacions per a la botifarra. Aquest any, per exemple, hi tenim la ratafia dolça per acompanyar.
Per fer botifarra dolça alimenten els porcs a base de caramels i llaminadures?
El porc es cuida amb molt de carinyo, però amb una alimentació normal, com tots els porcs. El sucre s'hi afegeix després, a l'hora de fer les botifarres.
Un porc no se sentiria ofès si sapigués que després de mort l'ensucraran?
Al contrari, crec que se'n sentiria molt orgullós. Eufòric i tot, potser es posaria, si sabés que després de mort l'endolciran.
El dolç embafa?
Mmm, no. En el cas de la botifarra dolça, no només hi ha sucre. També porta sal, i l'equilibri de tots dos components fa que passi molt bé.
Ah sí? Quantes se n'ha menjat, d'una sola vegada?
Una, només una, a mi el que m'agrada és assaborir-la bé.
A Espanya és coneguda aquesta botifarra?
No, em penso que no. Pot ser que tinguin algun embotit dolç, però botifarra dolça no n'hi ha enlloc més del món.
Ep! Això es podria convertir en un símbol identitari de Catalunya, digne de figurar al mig de la senyera.
I tant. La nostra ambició és donar-la a conèixer a tot Catalunya. L'origen de la botifarra dolça és Girona, però un dels objectius de la fira és donar-la a conèixer. I de fet, cada any passa per la fira més gent de tot Catalunya.
Què és el més estrany amb què ha vist acompanyar-la?
He, he, potser amb olives negres i ceba.
En ser dolça es pot sucar amb la llet per esmorzar?
Directament sucada a la llet, no. Però pot ser una bona idea fer galetes amb gust de botifarra dolça.
Per a quan, el gelat de botifarra dolça?
Ja existeix! Segurament aquest any a la fira en tindrem per primer cop.
I la botifarra de pagès, millor menjar-la o fer-la?
La dolça per menjar i la de pagès per fer-la a qui no ens cau bé.
Per exemple a qui?
Mmm, a veureee... a en Rajoy.

DIARI DE GIRONA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada