dissabte, 18 de juny del 2011

Sánchez Camacho no utilitzarà el català al Senat La president del PP de Catalunya afirma que les traduccions simultànies són un “excés” econòmic en un moment de crisi

El reglament de la Cambra Alta permet la utilització de les llengües cooficials des d'aquest dimarts

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, no utilitzarà el català en les seves intervencions davant el ple del Senat malgrat que el reglament ho permet fer a partir d'aquest dimarts. Segons la senadora, l'ús de les llengües cooficials al ple de la cambra alta té un cost que no es pot justificar en un moment de crisi com l'actual, i per tant es limitarà a fer ús de la seva llengua a les sessions de la Comissió General de les Comunitats Autònomes, on sempre s'ha pogut parlar en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat. “Quan les famílies catalanes no arriben a final de més i els pensionistes tenen la seva pensió congelada no s'han de produir excessos i despeses com la que a partir d'avui es produeix al Senat”, ha sentenciat.

Camacho ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Senat poc abans que el senador de l'Entesa Ramon Aleu es pronunciï en català al ple de la cambra alta per primera vegada en democràcia. Ho fa en virtut del nou reglament aprovat per tots els grups a excepció del PP i d'UPN, que hi van votar en contra. El reglament permet que els senadors facin ús de les llengües cooficials a les mocions que es discuteixen en ple, però no a les preguntes i interpel·lacions al govern espanyol. Fins ara tan sols es podia parlar en català a la Comissió General de les Comunitats Autònomes.

Comentaris:

Josep Vicent Serrano capella (Fortaleza, Ceará)

Bé, més gent a l'atur.

Per a estalviar deurien de tancar la vintena de canals en castellà que no ens serveixen i que el que fan és gastar llum.

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada