diumenge, 20 de novembre de 2016

Projecte de 259.608 euros per millorar un revolt de Salitja

Es tracta del revolt que hi ha passat el cementiri en direcció al poble de Salitja
La Diputació ja ha aprovat el projecte, que s'executarà el 2017 i posarà fi a una reivindicació històrica dels usuaris


El nou traçat de la corba de Salitja
Nuri Forns - Vilobí d'onyar

La Diputació de Girona ha aprovat inicialment el projecte de millora del revolt de Salitja (al terme de Vilobí d'Onyar), al punt que coincideix amb l'antiga carretera de Riudellots, passat el cementiri, i l'accés sud a Salitja. El projecte té un pressupost de 259.608,72 euros, IVA inclòs, i la Diputació ja ha inclòs en el pressupost del 2017, quan està previst que es facin les obres, 200.000 euros per a aquests treballs.

Vista aèria de la corba

Aquesta és una de les obres més destacades que preveu fer la Diputació a la seva xarxa de carreteres. Segons va explicar el regidor d'Urbanisme, Quim Vivas, es tracta d'una reivindicació històrica, ja que quan es va construir l'aeroport, a finals dels anys seixanta, es va alterar el curs natural de la carretera que portava a Riudellots, fent un revolt que té un radi de 20 metres, clarament insuficient per mantenir unes condicions de seguretat i confort per a l'usuari de la via. A més, per als que vénen d'Aiguaviva, el revolt es troba després de més d'un quilòmetre de carretera recta, fet que ha provocat que més d'un cotxe surti de la via.

“Tinc al cap de sempre aquest revolt, i vam començar a fer gestions amb la Diputació aprofitant que la carretera era de la Generalitat i es va traspassar a la Diputació el 2015”, va explicar Vivas.

Accés sud de Salitja

El segon punt en importància és modificar el nus de l'accés sud de Salitja, de manera que quan els usuaris s'incorporin a la carretera el cotxe quedi perpendicular a la via i tinguin més visibilitat. El projecte també inclou millores en la senyalització perquè els vehicles que van a Sant Dalmai no passin pel mig del poble sinó que utilitzin la variant que es va fer al nord del poble. El projecte estarà 30 dies a informació pública perquè es puguin formular al·legacions.

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada