dissabte, 25 d’abril del 2015

Final de mandat accidentat a Vilobí d'Onyar

Tensió a l'orquestra
L'alcaldessa diu que la marxa d'un regidor ha sobtat “l'equip de govern i el poble”
Borrell, ara al GMI, no se sent de cap partit i diu que Guillem (CiU) queda “sense músics”


Una imatge del ple ordinari de Vilobí de dijous, el primer amb l'equip de govern en minoria. Borrell, amb camisa de quadres, l i l'alcaldessa, Olga Guillem (CiU), amb ulleres, estan asseguts l'un davant de l'altre Foto: JOAN SABATER.


A Vilobí d'Onyar l'equilibri de forces del ple municipal ha canviat. Dels sis regidors de l'equip de govern, de CiU, un ha estat expulsat (Josep Pitu Borrell i Mató), i un altre (Félix Sánchez) ha plegat fa quinze dies. Això ha provocat que en el ple de dijous al migdia es fes molt notòria la tensió en l'orquestra, agafant la metàfora de l'esmentat Borrell. “A la seva llista [la de CiU], només hi continua ella. Que tots els músics de l'orquestra marxin vol dir alguna cosa.”

Els canvis de posició de dos regidors de CiU –sobretot de Borrell– han enrarit l'ambient. A més, per primer cop en molts anys, l'equip de govern ha perdut una votació: l'aprovació del catàleg de masies. Hi va haver sis vots en contra: els cinc regidors del GMI i el de Borrell. Hi va haver quatre vots a favor [de CiU] i una abstenció [de Sánchez]. “Tenia clar que això no ho aprovaríem. Tant quan érem sis regidors, cinc, o ara que en som quatre. Ho veia venir, però ho volíem presentar [en l'últim ple de mandat] perquè hi havíem treballat molt”, diu Guillem.

La fractura de l'equip de govern s'havia anat gestant, però s'ha fet evident al final de mandat. El fet que Pitu Borrell sigui familiar del cap de l'oposició, Josep Borrell i Bueno, incomodava l'alcaldessa des de feia mesos. I ara Borrell i Mató, que havia de ser el cap de llista d'Unió Municipal, se n'ha anat al GMI.

“Pulcritud i lleialtat”

“El que no mata et fa més gran”, va dir Guillem al final del ple ordinari de dijous. Amb poques paraules l'alcaldessa de Vilobí, en el càrrec des del 2009, resumia l'actual situació. Va ser just després que s'acomiadessin els regidors Salvador Martí (CiU) i Marta Contreras (GMI). “El que demanaria és que fóssim pulcres i lleials. L'endemà de les eleccions ens veurem pel carrer i no es tracta d'aixafar el producte de l'altre. Es tracta de vendre el teu, i ja està”, va demanar Martí.

L'alcaldessa assenyala que l'estratègia del seu antic regidor “ha sobtat la gent i l'equip de govern. A mi no em fa ni fred ni calor [que sigui al GMI]. Això diu molt de la gent”, assenyala la batllessa. Pitu Borrell, per la seva banda, assenyala que no se sent de cap partit i que treballa per Vilobí des que als 18 anys formava part de la comissió de la festa major. Hi ha més novetats: el regidor Josep Argelés (GMI) serà el cap de llista d'ERC, que es presenta per primer cop.

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada