diumenge, 1 de març del 2015

Escindits del grup de CiU faran una llista a Vilobí

Gent vinculada a UDC i independents promouen Unió Municipal
El número 9 de la coalició en els comicis del 2011, Gerard Saus, i l'editor i periodista Josep Maria Pasqual insten els veïns a triar el candidat

Gerard Saus, a l'esquerra, i Josep M. Pasqual, diumenge, a la fira de la botifarra dolça de Saltija, on van presentar els eixos de la llista d'Unió Municipal de Vilobí Foto: EL PUNT AVUI.

El municipi de Vilobí d'Onyar tindrà una nova llista en les municipals del 24 de maig: Unió Municipal (UM). Gent vinculada a Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i independents a títol personal treballen per bastir una alternativa a l'equip de govern. L'escissió de la coalició farà que, com a mínim, es presentin l'actual alcaldessa, Olga Guillem (CiU), que ha estat confirmada com a candidata, i el futur cap de llista d'UM.

Un dels impulsors de la nova candidatura és Gerard Saus, que assenyala que és l'hora de fer un canvi en la política vilobinenca. Saus afirma que els grans objectius de la campanya de CiU el 2011, entre els quals esmenta el nou POUM i pisos de protecció social, no s'han acomplert. Saus, de 26 anys i comptable, explica que Olga Guillem té un tarannà menys dialogant que el seu predecessor, Joan Busquets.

Saus va formar part de la llista de CiU del 2011 i va ser-ne el número 9. Actualment, l'equip de govern convergent té majoria absoluta (6 regidors d'11), amb els cinc edils del Grup Municipal Independent (GMI) a l'oposició. Des del 1979, hi ha batlles de CiU: Ramon Rovira (1979-2003) i els esmentats Busquets (2003-2009) i Guillem (2009-?).
Impulsor “des de fora”

La llista d'Unió Municipal de Vilobí va tenir diumenge una parada a la fira de la botifarra dolça de Salitja per donar a conèixer les seves intencions. Juntament amb Saus, hi era l'editor i periodista Josep Maria Pasqual, que també promou la candidatura. “Hi ha d'haver idees noves al poble, hem d'estar ben regits, però jo no seré a la llista”, avança Pasqual, que troba a faltar ajuts als més desafavorits i incentius per al jovent.

LA XIFRA
3
llistes van concórrer a les municipals del 2011. Ara n'hi ha dues de preparades: CiU i Unió Municipal.

Vots per escollir l'alcaldable i els futurs regidors

La candidatura d'Unió Municipal ha obert un procés de primàries que hauria de definir el nom de l'alcaldable i dels aspirants a fer d'edil. Josep Maria Pasqual afirma que no tenen designat el cap de llista i que, des de la fira de la botifarra dolça de diumenge, accepten que els veïns triïn la persona que els semblaria més adequada per succeir Guillem d'entre els tres pobles (Vilobí, Salitja i Sant Dalmai). Pasqual és col•laborador habitual d'aquest diari, i del 23/24, del canal 3/24, i de L'Oracle, de Catalunya Ràdio.

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada