dijous, 11 de setembre del 2014

Vilobí respon al furt de l´estelada amb una altra el doble de gran

L'Ajuntament ha decidit col·locar una nova bandera al fanal de la rotonda per fer-la encara més visible

La nova estelada, al costat del pal que sostenia la bandera robada · Carles Colomer

VILOBÍ D'ONYAR | DDG L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar ha col·locat una nova estelada de grans dimensions a la rotonda d'entrada del municipi per fer-la encara més visible després del robatori d'una primera estelada que va tenir lloc la nit del 23 al 24 d'agost quan un home va baixar d'un cotxe oficial de la Guàrdia Civil sense identificatiu, es va enfilar al pal i va furtar la bandera. Per aquest fet, que ara és al jutjat de Santa Coloma, la Guàrdia Civil va obrir un expedient a un agent que conduïa el cotxe del qual va baixar l'home que va robar l'estelada.

Poc després dels fets, l'Ajuntament va reposar l'estelada al mateix pal però ara l'han retirat (deixant el pal buit) per col·locar-ne una de nova al costat, el doble de gran, al fanal de la mateixa rotonda. Segons va explicar ahir l'alcaldessa, Olga Guillem, la nova bandera té unes dimensions de quatre metres d'amplada per dos i mig d'alçada i s'ha fet perquè "es vegi més" i perquè ara "és més difícil robar-la" en trobar-se també a una alçada considerable. La intenció era col·locar-la al pal de l'antiga bandera, però per les seves dimensions gairebé tocava a terra, va relatar la mateixa alcaldessa.

La intenció de l'Ajuntament és mantenir aquesta estelada al fanal, tot i que en dates concretes es retirarà, per exemple per Nadal, quan les estructures de llum nadalenques ocupen l'espai. En aquests casos, es recuperarà temporalment l'estelada petita al pal que, així, ara es mantindrà.

El polèmic robatori de l'estelada es va conèixer el 28 d'agost quan l'Ajuntament va presentar una denúncia a la comissaria dels Mossos després que un veí presenciés el furt i s'anotés el número de la matrícula d'un Citroën C1 implicat. En aparèixer a la base de dades que el cotxe tenia caràcter reservat, la policia catalana va haver de sol·licitar a la Prefectura de Trànsit la identitat del propietari. Aleshores es va descobrir que formava part de la flota de cotxes camuflats que utilitzen els agents de la benemèrita adscrits a la unitat d'Informació o Policia Judicial.

Segons Guillem, el consistori no té novetats del cas i "ningú s'ha posat en contacte amb nosaltres".

DIARI DE GIRONA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada