diumenge, 24 d’abril de 2011

Dos aspirants nous contra CiU

Convergència i Unió està molt arrelada en el vot de Vilobí, on governa amb majoria absoluta des del 2003. Dues forces han desaparegut del panorama, i s'ha creat el Grup Municipal Independent

Nuri Forns

Josep Borrell i Enrique Javier de la Cruz, a l'Ajuntament.


El panorama ha canviat força a Vilobí des de les últimes eleccions. Per començar, només hi ha tres aspirants a l'alcaldia, (mentre que el 2007 eren cinc): CiU (que governa actualment amb majoria absoluta), el PP i una llista nova sota el nom de Grup Municipal Independent (GMI). Han desaparegut del panorama Tres Pobles-AM i Independents per Vilobí, Salitja i Sant Dalmai-PM, que estan a l'oposició i no repeteixen.

En una població on CiU sempre ha tingut el monopoli del vot, es fa difícil imaginar un panorama diferent. De les altres dues llistes, es pot dir que l'única realment nova és el GMI, que encapçala Josep Borrell. A la llista de Borrell hi ha una barreja heterogènia, amb militants d'ERC, gent que havia format part de llistes de CiU i gent que no ha estat mai vinculada a cap partit. Per Borrell, un dels temes que cal tocar és la dedicació exclusiva dels regidors. “Ara n'hi ha cinc que en tenen i és una bestiesa”, diu, i opina que més val invertir en bons tècnics. Considera que Vilobí s'ha endeutat molt, i s'oposa al nou emplaçament de l'escola segons el nou POUM, que la situa fora del centre del poble. També defensa que les regidories de Salitja i Sant Dalmai siguin en aquests pobles, “sobre el terreny”.

En aquest sentit, Borrell coincideix amb el candidat del PP, que considera que per ser un municipi “amb les infraestructures més importants de la demarcació” hi falta dinamisme. Considera que Vilobí té un Ajuntament “ocult”, que sembla gestionat per una colla d'amics que no necessiten consultar res a ningú. També veu preocupant l'endeutament, creu que no s'ha portat bé el tema de l'aeroport i, malgrat que el 2007 el PP va tenir 23 vots, diu que no es conformen amb treure “un o dos regidors”. “Volem guanyar les eleccions”, assegura.

LA CLAU
Monopoli de CiU.
Convergència i Unió ha governat sempre, i amb majoria absoluta des del 2003.

Olga Guillem
CiU
Va assumir l'alcaldia el 16 de novembre del 2009 quan el seu predecessor, Joan Busquets, va deixar el càrrec i més endavant també la seva condició de regidor. Durant el seu mandat s'ha aprovat inicialment el POUM. Té 40 anys i entre el 2003 i el 2009 va ser segona tinenta d'alcalde.

Josep Borrell
GMI
Nascut el 1973 a Vilobí, és llicenciat en filosofia, té un màster en gestió de mitjans audiovisuals i un postgrau en direcció de comunicació i edició en línia. Va ser director de Ràdio Marina i ara gestiona una agència de comunicació en línia.

Enrique Javier de la Cruz
PP
Nascut a Toledo el 1970, fa 24 anys que viu a Catalunya, i concretament set a Vilobí, a la urbanització Can Tarré. És el primer cop que està en una llista electoral tot i que fa anys que és militant del Partit Popular. És empresari.

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari