diumenge, 6 de març de 2011

La XIV edició de la botifarra dolça de Salitja aplega a 3000 visitants que han gaudit de les diferents activitats que s’hi han programat

L’organització destaca el bon nivell de participació tan a la Fira d’avui com a la II Nit Gastronòmica celebrada ahir

XIV edició de la Fira Festa de la botifarra dolça ha aplegat durant la jornada d’avui 3000 visitants que han pogut participar a les diferents activitats programades.

La plaça Major de Salitja plena de parades de la Fira

De bon matí, a les 9, s’ha iniciat la ruta guiada pel volcà de la Crosa a la qual han assistit més un centenar de persones de totes les edats. Al llarg d’aquesta visita s’ha pogut conèixer des del punt de vista geològic i mediambiental el valor d’aquest volcà que té el cràter més gran de la península Ibèrica.

L'Esther, caracteritzada de Na Dolça, mostrant un Rajol de Salitja, a la botiga de la Fira amb els productes i especialitats de botifarra dolça

Els altres actes, com la tractorada, l’exhibició d’ensinistrament de gossos i els passejos a cavall també han despertat gran curiositat entre el públic assistent, així com les parades de productes artesanals instal·lades a la plaça de Salitja. Entre aquestes parades, destacava la que venia botifarres dolces, els rajols de Salitja i la ratafia de botifarra dolça, així com els fuets dolços i altres complements per a aquest singular embotit.

Parada de formatges a la plaça Major de Salitja

Al migdia s’ha dut a terme el tast de la cuina de la botifarra, amb els plats que els restaurants col·laboradors a les Jornades Gastronòmiques de la botifarra dolça, celebrades durant la passada setmana, han ofert als seus clients.

Durant la tarda d’avui s’ha fet el concurs de coques i s’han realitzat tot un seguit d’actes lúdics com ara una audició de sardanes o tallers i espectacles destinats als més petits.

II Nit Gastronòmica de la botifarra dolça

El dissabte a la nit es va celebrar a Sant Dalmai, com a acte previ a la XIV Fira Festa de la botifarra dolça, la II nit gastronòmica de la botifarra dolça, que va aplegar a gairebé 300 persones. Durant aquesta nit gastronòmica, es van poder assaborir les quatre noves creacions culinàries de l’escriptor gastronòmic Germà Coenders. Al final del sopar, es va retre un homenatge a tots els carnissers locals que elaboren botifarra dolça.

L'escriptor gastronòmic Germà Coenders oferint un tast de la cuina de la botifarra dolça

També es va lliurar el premi del concurs de cuina de la botifarra dolça, que va guanyar Sílvia Molins.

Pel que fa al premi Botifarra Dolça, va ser concedit a Ester Busquets per el suport que ha donat sempre a la celebració de la Fira Festa i les iniciatives d’animació que duu a terme, com ara la de disfressar-se de Dolça.

La nit va acabar amb el concert del grup local ‘Sense rumb’.

LA SELVA NOTÍCIES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada