dissabte, 9 de maig del 2015

Olga Guillem: “Treballem perquè els nostres nens es puguin quedar a cursar estudis a Vilobí fins als 14 anys”.

L’actual alcaldessa de Vilobí d’Onyar es presenta a les eleccions al capdavant de la llista de CiU amb la intenció de revalidar la majoria absoluta.

Olga Guillem, candidata de Ciu

Olga Guillem és alcaldessa de Vilobí d’Onyar des del novembre de l’any 2009, quan va substituir Joan Busquets. Això suposa que enguany defensarà per segona vegada el seu projecte al capdavant del consistori selvatà, una tasca que afronta amb una llista “totalment renovada” i amb gent jove “amb moltes ganes d’assolir nous projectes i nous reptes”. Entre aquestes fites municipals destaca per damunt de tot un concís projecte educatiu, però també la voluntat de continuar oferint ajudes en benestar social o de rompre les barreres arquitectòniques. Uns objectius, aquests, que es treballaran també des de l’autocrítica: “És important escoltar la teva gent i sabem que tenim moltes coses a millorar, dels errors n´hem d’aprendre i saber rectificar és bo”.

CiU, GMI i, aquest any, ERC. Pensa en revalidar la majoria?
Olga Guillem. Fa vuit anys ens presentàvem cinc candidatures de cinc partits diferents, llavors van ser unes eleccions amb molta diversitat. Aquesta vegada som tres grups, igual que en les passades però amb la diferència que el Partit Popular no hi és i sí que hi ha ERC. En aquest sentit, des de CiU evidentment contemplem revalidar la majoria absoluta, i per això ens hi presentem amb una llista totalment renovada, amb gent jove i amb moltes ganes d’assolir nous projectes i nous reptes.

Ha tingut temps per a rumiar possibles pactes de govern?
O.G. Els pactes els hauríem de contemplar, si s’escau, passades les eleccions, no abans. Com he dit, ens presentem per guanyar i per poder continuar treballant com hem fet durant aquests últims quatre anys.

Quins són els principals eixos del seu programa electoral?
O.G. No puc anticipar massa res, però estem treballant perquè els nostres nens i nenes es puguin quedar a cursar estudis al nostre municipi fins als 14 anys. D’altra banda, també volem garantir el benestar social de les famílies i vetllarem per tenir les instal·lacions esportives en les millors condicions i màximes garanties de seguretat possibles.

Quina importància donareu a les polítiques socials de Vilobí?
O.G. Intentarem mantenir les taxes i els impostos per tal que les famílies no hagin de suportar més càrregues econòmiques de les que ja tenen. A més, volem potenciar el servei d’ajudes a la gent gran i a les famílies amb pocs recursos i també treballarem per establir convenis de col·laboració amb empreses del nostre municipi i de la comarca per tal d’integrar la nostra gent en el món laboral.

Vostè va arribar a l’alcaldia l’any 2009. Com ha canviat Vilobí d’Onyar des de llavors?
O.G. Vilobí d’ Onyar, en el seu moment i com la majoria de municipis, va dotar-se amb les infraestructures necessàries. A partir del 2007 el país va entrar en el seu pitjor moment econòmic. Per tant, vam optar per treballar molt més en polítiques socials, en els manteniments de totes les infraestructures, zones enjardinades, parcs, camins i carreteres, enllumenats i estalvi energètic, i per sobre de tot, en vetllar per les persones.

Aquestes han estat les nostres prioritats màximes. Això i l’evident sanejament del nostre Ajuntament, que a dia d’avui té un endeutament de només un 11,74%, amb un romanent de 1.317.092 euros.

Tants anys al capdavant del govern local deuen deixar lloc, també, a l’autocrítica. Què ha après durant aquest període?
O.G. I tant que fem autocrítica, per suposat. Som conscients que ens hem equivocat sovint, principalment en l’àmbit esportiu, tant en les activitats com en les associacions. És important escoltar la teva gent i sabem que tenim moltes coses a millorar, dels errors n´hem d’aprendre i saber rectificar és bo.

Nosaltres hem treballat molt i això també ens ha dut a cometre més errors que si haguéssim estat passius. Milloraríem en molts aspectes, segur, perquè l’experiència és un grau. No tornaríem a caure en els mateixos paranys.

Quin ha de ser el futur de Vilobí d’Onyar?
O.G. El futur de Vilobí d’Onyar passa per créixer amb seny, sense grans pretensions però amb expectatives de ser un punt de referència a tots els nivells, tant pel que fa a les nostres vies verdes, camins i paisatge, com pel que fa als nostres productes típics, artesanals i gastronòmics.
Entre els reptes de futur més immediats, com ja he dit, pretenem aconseguir que els nois i noies es quedin estudiant fins els 14 anys a Vilobí. Però aquest no és l’únic objectiu. També treballarem per tenir un local social, volem continuar amb les ajudes en benestar social, concebem un poble sense barreres arquitectòniques i sabem que cal millorar les nostres instal·lacions esportives, entre moltes altres coses.

Grup Ciu Vilobí d'Onyar

Autor: Jordi Nierga/GN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada