dissabte, 9 de maig del 2015

Obstacles a última hora i mala maror

Guillem fa autocrítica en el balanç però critica el paper d'alguns edils

La tensió creix en l'elaboració de les llistes


D'esquerra a dreta, Guillem, Argelés i Mundet, dijous passat al davant de l'ajuntament de Vilobí d'Onyar Foto: JOAN CASTRO / ICONNA.

Tres llistes es presentaran el dia 24 a Vilobí d'Onyar, les mateixes que el 2011. El que canvia, però, és com s'han gestat. Si fa quatre anys, CiU, el Grup Municipal Independent (GMI) i el PP aspiraven a ostentar l'alcaldia, ara la confecció de les candidatures ha estat la prova més fefaent de les divergències i les separacions a CiU i del GMI. L'antic tinent d'alcalde de CiU Pitu Borrell, ara regidor no adscrit, havia de liderar una llista d'Unió, però és el número 4 del grup d'independents; Josep Argelés, el número 4 del GMI del 2011, és l'alcaldable d'ERC.

Olga Guillem és l'alcaldessa des del 2009, quan va rellevar Joan Busquets. Diu que ha estat un mandat “relativament còmode” pel fet de tenir sis regidors d'onze, però lamenta que l'últim ple (per Sant Jordi) fes palesa una cosa. “Si es pensés més en les persones que en els partits polítics aniríem més bé”, diu Guillem en referència al fet que l'esmentat Borrell i el GMI van impedir que s'aprovés el catàleg de masies: “Ara hi ha unes 320 masies, incloent-hi les cases del veïnat de Can Bells, que no poden fer obres de remodelació i de rehabilitació.”

Guillem fa autocrítica i diu que la feina del grup de CiU té coses pendents com les millores en el camp de futbol: “Però estem cada dia treballant pel poble, i ens podem equivocar.” Valora, en canvi, que s'hagi atès la gent més necessitada, que s'hagin fet millores a la llar d'infants El Patufet, l'escola Josep Madrenys i la llar de jubilats. En el futur, l'Ajuntament vol fer un centre d'interpretació al Molí de les Fonts, a Salitja, i asfaltar la carretera de Sant Dalmai a Brunyola.

Mandat “mediocre”

En el Grup Municipal Independent (GMI), les coses es veuen de manera diferent. Pel seu portaveu, Josep Borrell, “ha estat un mandat mediocre perquè CiU només ha fet millores en el camp de futbol entre els grans punts del seu programa”. Pel cap del GMI, CiU no ha enllestit el pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), no ha construït un nou edifici de les escoles als afores del poble i no ha fet bona feina ni en cultura ni promoció econòmica.

Borrell assegura, a més, que la qualitat democràtica de l'equip de govern ha estat “pèssima”. Assenyala que els regidors de l'equip de govern han anat “saturats” de feina per “no haver volgut comptar amb nosaltres”. L'alcaldable del GMI serà ara Cristina Mundet.

Olga Guillem
CiU.
Alcaldessa des del 2009, és candidata per segon cop. Té 44 anys i és administrativa. Té la diplomatura de música i havia estat a l'AMPA de la llar d'infants i l'escola i vinculada a la catequesi.

Cristina Mundet
GMI.
Administradora d'una empresa de gestió ambiental a Riudellots de la Selva. Té 44 anys i encapçala per primer cop el Grup Municipal Independent (GMI)
en la seva primera experiència política.

Josep Argelés
ERC.
Regidor del GMI, la marca blanca d'ERC, encapçala ara la primera llista pròpia dels republicans al municipi. Argelés, de 42 anys, té una assessoria consultoria a Vilablareix.

EL PUNT


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada