diumenge, 8 de febrer del 2015

La botifarra dolça pren Salitja


La 18a edició de la Fira de la Botifarra Dolça, que ahir va centrar-se en la ratafia, continua avui durant tot el dia


SALITJA - JOAN TRILLAS

La fira permet degustar diferents botifarres dolces de productors de la zona Foto: JOAN SABATER.

La botifarra dolça de Salitja té història, es reinventa i experimenta, des que es va iniciar ara fa divuit anys. Si més no això és el que es va poder comprovar ahir amb la presentació i tast del fuet dolç de ratafia. La fira, que se celebra a la carpa instal·lada a la plaça Major de Salitja, va dedicar el dia d'ahir al món de la ratafia, amb un concurs local de ratafia dolça, complementat amb una mostra de ratafies catalanes i el concurs de coques copsades i postres, evidentment acompanyats amb botifarra dolça, que dóna nom a la fira. Tampoc s'ha d'oblidar una gran novetat: el formatge de ratafia volcànica. La jornada va acabar amb un sopar popular.

Un dels organitzadors, Quim Canals, recordava com aquesta fira va néixer perquè “un de la colla no havia tastat mai la botifarra dolça” i, des de llavors, no ha parat de sumar edicions. Sis productors de la zona exposaven els productes ahir, en un autèntic festival de gustos.

Avui la fira continuarà amb un grapat d'activitats, si bé ja totalment centrada en el món de la botifarra dolça; a dos quarts de dotze del matí hi haurà una demostració i tastets amb croquetes de botifarra dolça i formatge de ratafia volcànica, de la Granja Provençal; les creps de botifarra dolça, dels cuiners de Salitja i, finalment, Jep Plana, professor de l'Escola d'Hostaleria de Girona, presentarà crumble de botifarra dolça amb poma caramel·litza, aires de ratafia i Spéculoos de canyella. Al matí , a les 9, es farà una visita guiada al volcà de la Crosa, un esmorzar de forquilla, complementat amb una tractorada de màquines antigues, entre altres activitats.

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada