diumenge, 26 de juny del 2016

12 ratafies competeixen avui diumenge a Salitja al 2n Concurs de Ratafia de Marca

Tindrà lloc a les 16h en el marc d’unes jornades sobre aquest licor d’herbes, organitzades per la Confraria Gastronòmica dels Naps Ratafins, que hauran començat amb una caminada pel volcà de la Crosa.

Fotografia: Algunes de les ratafies participants al concurs. / Confraria Salitja

Un total de dotze ratafies -tres de les quals de la comarca de la Selva- competiran avui diumenge, 26 de juny, al 2n Concurs de Ratafia de Marca de Salitja per esdevenir la millor ratafia del 2016. Són les següents: RATAFIA QUEVALL Bellpuig - Urgell, RATAFIA QUEVALL D'HERBES Bellpuig - Urgell, RATAFIA QUEVALL DE CODONY Bellpuig - Urgell, RATAFIA PUJOL Gelida - Penedès, RATAFIA DELS RAIERS la Pobla de Segur - Pallars, RATAFIA DELS RAIERS DE POMES - la Pobla de Segur - Pallars, RATAFIA FARRÉ-GARRIGA Caldes de Malavella - la Selva, RATAFIA VOLCÀNICA Salitja - la Selva, RATAFIA VOLCÀNICA DOLÇA Salitja - la Selva, RATAFIA DE L'AVI GUILLEM - Esparreguera - Baix Llobregat, RATAFIA MELODY el Masnou - Maresme, RATAFIA DE L'ÀVIA Arenys de Munt - Maresme.

La convocatòria tindrà lloc en el marc d’unes jornades sobre aquest licor d’herbes, organitzades per la Confraria Gastronòmica dels Naps Ratafins, que hauran començat a primera hora del matí amb una caminada per recollir herbes per fer ratafia a l'entorn del volcà de la Crosa. El punt de trobada serà a les 9h al paratge de Les Fonts de Salitja. Hi haurà vermut volcànic amb ratafia i aigua de Sant Aniol, Olivines, Tosquigets de Vilobí i Rajol de Salitja. A continuació es farà un taller de ratafia, amb Anisat dels Raiers. Tothom que tingui herbes ja recollides les podrà portar per intercanviar amb la resta de participants.

A les 14h, la Granja Mas Bes de Salitja acollirà el dinar de la ratafia, amb un menú que inclourà, entre d'altres plats, amanida amb vinagreta de ratafia, una graellada de vedella i un gelat de ratafia, en ambdós casos, de la mateixa granja. Durant el dinar hi haurà una mostra de ratafies catalanes, amb l'exposició, tast i venda de diferents marques, acompanyades de coca de ratafia. Al punt de les 16h serà el torn del 2n Concurs de Ratafia de Marca i el 3r Concurs de Ratafia Local, on un jurat expert concedirà la Madella d'Or a la millor ratafia catalana i escollirà la millor local. Clourà la jornada una degustació de les ratafies.

Segons expliquen des de la Confraria Gastronòmica dels Naps Ratafins, “el món de la ratafia comercial està vivint un auge impressionant” i és per aquest motiu que van decidir tirar endavant el concurs, "per tal de promocionar i popularitzar les marques de ratafia catalana”. “D'ençà d'aquest esdeveniment -asseguren- gairebé s'han doblat les novetats al nostre mercat", alhora que manifesten que “anem pel bon camí: ha augmentat el número de consumidors i de ratafins, els consumidors apassionats de la ratafia”.

TRIBUNA SELVATANA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada