diumenge, 16 d’agost del 2015

El Concurs de Salitja arriba diumenge a la 37a edició


Setze grups i solistes de tots els estils tocaran en directe per endur-se algun dels tres premis que concedeix el jurat en el guardó popular del festival més antic de Catalunya
L.S

La 37a edició del Concurs de Cançó de Salitja –el més antic de Catalunya en aquesta categoria– se celebrarà aquest diumenge, a les 7 de la tarda, amb la participació dels setze finalistes que van aconseguir superar la selecció prèvia que va fer l'organització. Uns trenta grups i solistes van presentar temes en el procés d'inscripció per ser interpretats en la final; algunes van ser descartades perquè no complien les estrictes bases del concurs –la cançó ha de ser inèdita– i d'altres, per criteris musicals.

Els guanyadors es donaran a conèixer al final del concurs. Enguany els premis són de 800 euros per al primer classificat, 400 per al segon i 200 per al tercer. També hi ha un premi popular –que escullen diferents persones triades a l'atzar entre el públic assistent– de 100 euros i un lot de productes del Mas Bes de Salitja. Els finalistes d'aquest any són: Alba Tor, amb la cançó Dona completa; David Jorba (Princesa), Esther Farga (Quan sóc amb tu), Glòria Ribera (Cançó popular), Isaac Polis (Edats), Jordi Riera (Diga'm), Jules (Ja arribem), Korneiev (Segon intent), Lydia Torrejón (Espera'm), Parellop (Antoixa), Rampaire (Un dia clar), Raül Benítez i el Dia del Mag (Gotes), Robert Poch (Cops de puny), Tona Gafarot (Adela), Un tal Pere (Tal com estem) i Vèrtex Buit (La ràbia). Entre els favorits hi hauria Alba Tor, segona classificada l'any passat; Parellop, que va guanyar el premi popular també el 2014, i Tona Gafarot, també premiada en anteriors edicions.

Com en els darrers anys, els estils són diversos, però en aquesta edició hi ha tendència més cap a la cançó d'autor. Els últims vencedors del concurs han estat Ian Sala (Roses) i Albert Solà (Sant Cugat). En tots aquests anys d'història –la primera edició va tenir lloc el 1978– han passat molts músics i cantants de les comarques gironines coneguts posteriorment o que han fet carrera. Els casos més reconeguts són els de Gerard Quintana i Josep Thió, que abans de formar Sopa de Cabra van interpretar una versió primerenca de L'Empordà, i Adrià Puntí, que va tocar una de les seves cançons més conegudes, Nina ensucrada, abans de gravar-la amb Umpah-pah. El jurat d'aquest any estarà format per Ian Sala, Joanjo Bosk, Jordi Camps, Rafael Rostey, Quim Marcé i Arnau Tordera.

El 25è Pinxorockibirra

Aquest any Salitja també celebra els 25 anys d'un dels primers festivals de rock de la Selva. Els concerts es faran demà a partir de les nou del vespre amb un cartell que inclou nou bandes: Sarmiento, A Granel, La Banda del Yuyu, Deskarats, Hurdbuds i Objetivo Tu Cama. L'entrada del concert, com la del concurs, és gratuïta.

LA DATA
16.08.15
Diumenge.
El concurs va estrenar-se el 1978 i només s'ha suspès una vegada per culpa del temps.

LA XIFRA
16
Participants. Tocaran una cançó cadascun dividits en dues parts. El veredicte es coneixerà al final.

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada