diumenge, 12 d’abril del 2015

La llista d'Unió a Vilobí es desfà i s'integra al grup d'independents


L'exregidor de CiU ‘Pitu' Borrell no liderarà Unió Municipal

ERC fa llista per primer cop, al marge del GMI


L'exregidor de CiU Josep ‘Pitu' Borrell, amb camisa verda, i l'alcaldessa, Olga Guillem, al centre, en un ple municipal del 2012 Foto: J.G.


L'antic regidor de CiU a Vilobí d'Onyar Josep, Pitu, Borrell s'integrarà al grup dels independents del poble, el Grup Municipal Independent (GMI). Borrell va ser expulsat el 4 de març de l'equip de govern per l'alcaldessa, Olga Guillem (CiU), perquè estava disposat a encapçalar una llista d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) al poble, Unió Municipal de Vilobí (UMV).

Al final, però, Borrell i persones vinculades a Unió s'integren a l'altre grup de l'Ajuntament, l'esmentat GMI, que es presentarà el 24 de maig amb l'afegitó d'Independents per la Selva.

Les persones interessades a fer un canvi a Vilobí d'Onyar –tant de l'equip de govern com d'Unió– consideren que el més adient és fer pinya amb els independents, que el 2011 van quedar a 64 vots de CiU, encapçalada per l'alcaldessa, l'esmentada Guillem. Ara a l'Ajuntament hi ha cinc regidors de CiU, cinc del GMI i un de no adscrit (Borrell).

El primer cop d'ERC

La marxa enrere d'Unió Municipal de Vilobí no és l'única novetat. ERC va confirmar ahir que per primer cop des de la fi del final de la dictadura tindrà llista pròpia. La candidatura serà encapçalada per Josep Argelés, un dels actuals cinc regidors del GMI a l'Ajuntament. “Al nostre grup hi ha gent d'ERC i gent que no n'és. Al final, no és que hàgim discutit, però ens presentem sols.”

El nou cap de llista republicà, de 42 anys, té una assessoria consultoria a Vilablareix. Segons una nota de premsa del partit, estan “molt il·lusionats” amb el projecte i tenen moltes ganes de treballar per al municipi. A la llista també hi haurà Carles Fité, que és el president de la secció local d'ERC. Fité, antic president de l'AMPA de l'escola, vincula l'èxit de les llistes republicanes a l'“acceleració del procés nacional d'una manera clara”. A Vilobí, el PP també es va presentar el 2011, però no té cap edil.

LA XIFRA
3
llistes hi ha segures a Vilobí: CiU (Olga Guillem), GMI (Cristina Mundet) i ERC (Josep Argelés).

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada