diumenge, 20 de juliol del 2014

El concurs de Salitja tria els setze finalistes del 2014



Després d'un període de dos mesos d'inscripcions, l'organització ha apostat per incloure en la final grups i cantautors de diferents estils

La 36a edició es farà el 15 d'agost

Albert Solà, durant l'actuació que li va donar el triomf en l'edició del 2013. Foto: N

L'organització del Concurs de Cançó de Salitja, que el proper 15 d'agost celebrarà la 36a edició, ha fet pública la llista de setze grups i solistes finalistes per a l'edició d'enguany, després d'un període d'inscripció d'un parell de mesos. La limitació horària del concurs, que sol durar unes dues hores i mitja, ha aconsellat en les últimes edicions limitar el nombre de participants a setze. Una trentena de grups van presentar maquetes per participar en el concurs.

L'organització ha intentat fer una tria eclèctica en què tots els estils tinguin cabuda. L'única limitació, de fet, és que les lletres de les cançons siguin originals i en català. Els participants seran Alba Tor (amb la cançó Margarides), Arnau Coderch (El preu de viure), Casette (Espera'm), David Jorba Busquets (El que et vull dir), Dr. Freud (Primavera), Estiula (Perdent el control), Ian Sala (Els macarrons de la iaia), Lakaste (Al meu cap), Medusa Box (Demència), Parellop (Aquest estiu), Pit Mec & The Drama (Negre), Pols (Despertant records), Ramon Mitjaneta (És ara), Sara (Titelles), Vastard's (Destí) i Vol Menor (Pluja d'estiu).

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar, Salitja i Sant Dalmai patrocina el primer premi (600 euros). El jurat oficial escull els tres primers classificats. El premi popular, d'altra banda, és votat per una representació dels espectadors. El palmarès de l'edició del 2013 va ser encapçalat pel cantautor de Sant Cugat de Vallès Albert Solà amb la cançó Bon dia. El segon lloc va ser per al grup Twin Picks, amb la cançó Tres colors, i el tercer per a Namina, amb De vegades. El premi del jurat popular se'l va endur Teixi amb la cançó Com una petjada.

El concurs de Salitja és el més antic de Catalunya pel que fa a la música en català i ha vist passar pels diferents escenaris molts músics que, posteriorment, s'han fet un nom al país, ja sigui com a cantautors o com a bandes de pop rock.

LA DATA
1978
La primera edició.
Va començar com un acte de festa major per esdevenir un referent musical a Catalunya.

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada