diumenge, 23 de desembre del 2012

EL TORTELL DE REIS TAMBÉ S'APUNTA A LA INDEPENDÈNCIA La pastisseria Noguera crea un tortell artesà on les figures dels tres Reis d'Orient porten una estelada


La pastisseria Noguera crea un tortell artesà on les figures dels tres Reis d'Orient porten una estelada a l'esquena pintada a mà


El cap de la pastisseria Noguera, Antoni Noguera, mostra les tres figures dels reis d'Orient independentistes Foto: ACN.


Les figures dels tres Reis Mags del tortell de Reis estan fets a mà Foto: ACN.

Tots els tortells d'aquest 2012 es fan amb productes de les comarques gironines com la farina de Girona i fruita confitada de Brunyola o Vilobí d'Onyar

La pastisseria gironina Noguera, amb seu a Vilobí d'Onyar, s'ha inspirat en la situació actual que viu Catalunya i ho ha plasmat en els tradicionals tortells de Reis. El resultat és que les figures dels tres reis d'Orient han canviat les seves típiques capes per banderes estelades a la seva esquena. Són els ‘Tres Reis d'Orient independentistes', que es poden trobar a qualsevol de les pastisseries Noguera de Girona, Vilobí d'Onyar o Riudellots. Les tres figures -que són úniques- estan fetes i pintades a mà i els tortells, totalment artesanals, estan amassats amb farina de Girona, fruita confitada de Brunyola (Selva) i productes de les comarques gironines.

Aquest Nadal, els gironins que agafin un tall de tortell de Reis pot ser que s'emportin una sorpresa doble. D'una banda, si la sort els ha acompanyat, tindran la figureta i, a més, pot ser que aquest rei porti una estelada en comptes de la típica capa.

La idea va néixer després que el cap de la pastisseria, Antoni Noguera, visités la fira Expohogar de Barcelona i trobés una empresa dedicada al món dels pessebres. “Cada any intento buscar el Rei més bonic i, aquest Nadal, hem trobat les figuretes perfectes” assegura Noguera. Tot i que el pastisser, en un principi, va pensar en el Barça com a motiu d'aquest Nadal, la manifestació de la Diada el va fer decidir-se finalment per recrear l'onada independentista que viu Catalunya.

“No buscàvem ni busquem reivindicacions polítiques generals, sinó que només pensem que és el moment adequat per fer-ho”, subratlla Noguera. Les tres figures, perfectament dibuixades, estan fetes i pintades a mà. A més, els tres Reis d'Orient llueixen una capa guardina amb una bandera estelada. “De moment ja tenim diverses reserves. Els ciutadans troben el tortell molt original”, comenta el cap de la pastisseria Noguera. Des d'aquesta firma tenen previst amassar un miler de tortells que, com sempre, estaran farcits de massapà, nata, crema o trufa.

A més -seguint la línia de l'empresa- tots els tortells d'aquest 2012 estan fets amb productes de les comarques gironines tals com la farina de Girona, fruita confitada de Brunyola o Vilobí d'Onyar i fruits secs de les comarques gironines. ‘Independentment de tot a can Noguera tens un bon tortell de Reis' o ‘Els Reis ja han decidit que volen un tortell propi' són els dos eslògans que s'han empescat els de la pastisseria gironina per promoure el dolç. “Oferirem les figures tradicionals per aquells que no vulguin els reis independentistes. Tothom pot triar” ha ressaltat Noguera.

Per aquells que s'enamorin de les figuretes, no han de patir. Tot i que només hi hagi una figura a l'interior del tortell, la casa Noguera té previst entregar el conjunt dels tres reis mags perquè pugin completar aquesta col·lecció única i original.

EL PUNT

Comentaris
NEUS SASTRE I NOCI (Barcelona)
Tot el que sigui fer País, m'encanta!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada