dissabte, 3 de desembre del 2011

FESTA MAJOR DE SANT DALMAI 2011 Al gust de tothom

Una nova activitat, el campionat de petanca, dóna el tret de sortida a la festa

El ja clàssic campionat de botifarra, l'ofici solemne o el nou campionat de petanca, que en aquesta ocasió servirà per obrir la festa, són algunes de les propostes que conformen el programa festiu que escalfarà Sant Dalmai durant set dies. Per obrir boca, res millor que familiaritzar-se amb l'entorn a través de la caminada Els arbres monumentals de la Crosa (la sortida es farà diumenge a les nou del matí des del pavelló).

Però la festa major no s'acaba aquí, i continua aquest dilluns amb la Nit Jove, que començarà a 2/4 d'1 de la nit i estarà amenitzada per Miquel del Roig i CatRock, que ens faran ballar amb els grans èxits del rock català dels anys 80 i 90.

Dimarts al matí estarà dedicat als més menuts de casa. Nens i nenes gaudiran de la festa amb l'espectacle de l'animador i cantautor olotí Pep Puigdemont, a les 12 del migdia. A la tarda, els ex Teatre de Guerrilla Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, presenten en seu darrer treball, Live. El riure està assegurat amb aquestes dues figures de l'humor català que porten a l'escenari grans dosis de música, improvisació, intimitats, diàlegs punyents, ironia i passades de rosca. Com si fos un late show teatral.

Un altre clàssic

El gran sopar popular de gala, l'altre gran clàssic de la festa major de Sant Dalmai juntament amb el campionat de botifarra, tindrà lloc dimecres, a les nou del vespre. En finalitzar el sopar hi haurà l'actuació musical dels Boogie Woogie.

L'endemà, a les 12 del migdia, es farà l'ofici solemne amb l'acompanyament de la coral Ressons de l'Onyar. Tot seguit els gegants del poble faran una passejada i tancarà la programació una audició de sardanes i un concert amb ball de l'orquestra Selvatana, que per primer cop visitarà la festa major.

El joc de cartes fa festa major

Unes 150 parelles participen cada any en el campionat de botifarra que tradicionalment ha servit per obrir la festa major de Sant Dalmai. Al joc de cartes tradicional català s'hi apunten joves i grans, homes i dones, veïns de totes les edats i condicions que se la juguen en la proposta més popular de la programació. Entre els guanyadors (primer, segon, tercer i quart premi) es repartiran un total de 900 euros en metàl·lic, a més de pernils, lots d'embotits, ampolles de vi i de cava, i altres obsequis que rebran els participants.

Un altre dels plats forts de la festa és el sopar de gala, que tindrà lloc el dia 7. Se celebrarà a les nou del vespre al local polivalent. Allà se servirà un menú preparat pels Arrossaires d'Argelaguer, a base d'amanida i embotit, pollastre i botifarra a la brasa i pastís de poma (pa, aigua, vi, cava i cafè inclosos). Els tiquets, que es venen al preu de 12 euros (adult) i 8 euros (infants de 3 a 10 anys), es poden adquirir fins al dia 5 a la perruqueria Marta i a la carnisseria Marcel de Sant Dalmai, i a la pastisseria Noguera de Vilobí d'Onyar.
3 de desembre. Campionat de botifarra. A partir de les 16 h, al local polivalent. Inscripcions de 12 a 16 hores, preu per parella: 40 euros. Telèfon 676160 244.
http://llobatons.blogspot.com


EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada