diumenge, 6 de març del 2011

XIV Fira Festa de la Botifarra Dolça La festa de l'embotit més dolç

Carn de porc picada, sucre i llimona. Aquests són els ingredients principals de la botifarra dolça, un curiós embotit que cada vegada desperta més interès tant entre el públic com entre cuiners, restaurants i restauradors. I Salitja és, sens dubte, la seva capital de referència, ja que cada any li dedica una festa. Aquest any la fira tindrà com a preludi, dissabte, a Sant Dalmai, la segona nit gastronòmica de la botifarra dolça i el cava, en què es presentaran quatre nous plats elaborats per l'escriptor culinari Germà Coenders. En el transcurs de la nit es farà un homenatge a tots els carnissers elaboradors d'aquest producte i es lliurarà el premi Botifarra Dolça 2011.

Cassola de botifarra dolça amb poma, plat de la primera edició

L'endemà, diumenge, la fira començarà amb la novena visita al volcà de la Crosa i continuarà amb una tractorada i un esmorzar popular. També hi haurà una exhibició d'ensinistrament de gossos, una demostració d'oficis antics, l'onzè concurs de coques, un taller infantil de manualitats i una audició de sardanes interpretades per La Principal de Banyoles. Tancarà la jornada Fefe i Companyia.
27 de febrer. Durant tota la jornada, a la fira s'hi podran comprar especialitats de botifarra dolça i fuets dolços, a més de la famosa ratafia de la botifarra dolça. Tel. 972 473 026.
www.vilobidonyar.cat i
www.salitja.cat

EL PUNT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada